7 Mayıs 2012 Pazartesi

Birinci Gün…




“Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım?”
diye sormak için hiç bir zaman geç değil.
Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün.
Tek bir gün bile öncekinin tıpatıp tekrarıysa, yazık.
Her an her nefeste yenilenmeli.
Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.
Şems-i Tebrizi/38. Kural

Bugün İşlenen  Konular:
  • Eğitimde FATİH Projesi Pilot İllerden İzlenimlerin Değerlendirilmesi. 
  • FATİH Projesi Yönetici eğitimlerinin Mahalli kurslar bağlamında değerlendirilmesi. 
  • Dünyada ve Türkiye'de Eğitim Teknolojisi Yatırımları: Tarihçe, Gelişim, Uyarlama. 
  • Eğitimde FATİH Projesi Örneği: Gelişim, Uyarlama. 
  • Teknoloji Uygulamalarında Hedefler ve Eğitim Liderlerinin Rolü 
  • FATİH Projesi Kapsamında Alınacak Donanımın Eğitim Sistemi içinde Etkin Kullanımı. 
  • Okul Teknoloji Planı (Örnek Planlar İncelenerek Grup Çalışması Yapılacak) 
  • Fatih Projesi Örneğinde Planlama: Kişisel Çalışma Planının Gözden Geçirilmesi 





25 yorum:

  1. bugün milgram deneyi örneğinde itaat kültürüne eleştiri ile başladık bu toplumsal belleğimize kazınmış çok köklü bir gelenek konu ile ilgili uzun açıklamalar ve örnekler verildi aslında benim de aklıma idareciliğe ilk başladığım zamanda yaşadığım çok ilginç bir olay bir garip itaat örneği geldi ama konu çok uzamıştı.
    sonrasında blog ve wiki adresi olmayan benim gibi arkadaşlar adreslerimizi aldık. bu konuda yalnız değildim maalesef hem ben hem de grubun en az yarısı adresimiz şimdi aldık aslında durum en azından benim için teknolojiye yabancılığımızdan kaynaklanıyor. kurslarda idarecilere öğrencileriniz bu teknolojileri kullanıyor siz onların arkasından koşmayın öne geçin olumlu teknoloji kullanımında örnek olun desek de demek ki kendimiz yapamıyoruz yani yine bir millet hastalığımız.
    en nihayet guruplara ayrıldık sanırım grup çalışmaları var yarın neyse bizim gurup sağlam:)

    YanıtlaSil
  2. Çayeli hizmetiçi eğitime girdiğimiz andan itibaren insanın kendisini evinde hissetmesi gibi bir duyguyu hep yaşıyorum.Burada görevli tüm takımın bunda çok önemli bir bir rolü var. Sayın Müdürden başlayarak çalışan tüm personeline teşekkür etmek istiyorum.Açılış uzun tutulmadı. Herkes sorumlu davrandı.Ben bunu önemsiyorum.F@tih Projesi ile ilgili olarak iller de karşılaşılan sorunlar dile getirildi.Sorunların aşılması konusunda yol arkadaşlarımızın gösterdikleri çabalar önemliydi.Çıkardığımız dersler oldu.Paylaşım ve ortak akıl işin içinde olunca yine çok şey öğrendik.Bugünlere gelişin kolay olmadığının farkındaydık ama bu konularda yapılan değerlendirmeler ve izlediğimiz film duygusal anlar yaşamama yol açtı.Çok genç ve ve kendisine güvenen bir grubun üyesiyim. Grup toplantımızı yaptık. Kısaca bir görev bölüşümümüz oldu.saat 22.15te yirmi kadar yol arkadaşlarımın çalıştığını görünce bu eğitimin bizatihi kendisinin motive edici olduğu yönündeki tespitin doğru olduğunu gösterdi. Teknoloji planı konusunda kişisel olarak ufkumun genişlediğini hissediyorum. Adnan hocam, Pervin hocam katkılarınız her zamanki gibi yine çok iyi idi. Milgramın itaat deneyi, Scope Davası ve Luddit Hareketi genel kültürümüze önemli katkılardı. Yol arkadaşlarımızın her birisinin yaptığı her değerlendirme ve katkı insana çok önemli insanların arasındayım duygusunu yaşatmaya devam ediyor.

    YanıtlaSil
  3. İlk gün bilgilerimizi tazeledik, yeni içerikle yapılan eğitimler üzerine konuştuk.Grup çalışmaları konusunda yol haritası çizerek günü bitirdik.
    2. günde buluşmak üzere.

    YanıtlaSil
  4. Birinci gün vikiye üye kaydı yapamasam da yoğun bir eğitim süreci yaşadık. Güzeldi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Birinci günün sonunda yine doğru insanlarla doğru yerde birarda olduğumu anladım. Yapılan çalışmalar yapılacak olanların göstergesiydi. Bu projenin içerisinde yer almanın verdiği mutlulukla çalışmalarımıza başladık. İlk gün okul teknoloji planını kavramı üzerine yoğunlaştık. Sayın liderlerimizin önderliğinde çalışmalarımıza başlayıp sonraki günlere doğru hızla yol almaya başladık. saygılarımla

    YanıtlaSil
  6. Benim için ilk gün;
    - Hangi projeyi yaparsanız yapın insanlarda gönüllülüğü ön plana alamazsanız, siz başarı için adım atmış sayılmazsınız;
    - Alanının öğretmeni olmak yerine öğrencinin öğretmeni olma düsturu;
    - Çünküsüz sevginin önemi;
    - Kurs öncesi ve sonrası anket hazırlamak gerektiği;
    - Devrimi hedefliyorsan menfiyi bırakıp müspeti konuşacaksın;
    - Eyvallah sözcüğünün kendi ruhunuzla ters orantılı olduğu, bu sebeple sorgulayan bir bünyeye sahip olmak;
    - Kendimize giydirdiğimiz deli gömleklerini çıkarmanın zamanı geldi;
    - Yıllar önce okuduğum Gazap Üzümleri (Steinback) ve orada geçen biz olgusunu hatırlamam;
    - Çaresiz öğrenilmişlik ve bizim eğitimimizde olumsuz etkileri;
    - Kurslarda müziğin önemi;
    - OKUL TEKNOLOJİ PLANINA ADIM ATMA

    1. Günden kazandıklarım bunlardı. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü çok güzel özetlemişsiniz sayın hocam..

      Sil
  7. Çayeli semineri gerçek anlamda yenileme oluyor. Herkesin rahat ve üretken olduğu bir ortam. Eğitimimn özü heralde insanın kalbine dokunmak. Kalbimze dokunan liderlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. BİRİNCİ GÜN .ADNAN BEY BİZİ YİNE ŞAŞIRTMADI TEMPO AYNI HEYECAN AYNI.
    LİDER OLABİLMEK İÇİN TEKNOLOJİYİ KULLLANMAK.AMA TAKIM ÇALIŞMASIYLA.

    YanıtlaSil
  9. Birinci günün sonunda yine yoğun bir çalışma proğramıyla karşı karşıya olduğumuzu anladık.Bilimsel gerçek diye birşey yokmuş herşey zamanla değişebilirmiş.Tarla dönüşü programının yapımcısının teyple köy köy dolaşıp metinleri oluştururduk demesi çok hoşuma gitti.Sanatın toplumdan alıp topluma verme işi olduğu bir kere daha anlaşıldı.Son olarak 21. yüzyılda insanlar her yönüyle eğitime yönelecek.

    YanıtlaSil
  10. İlk gün biraz geç katılmış olmakla birlikte bu ekipteki insanları ve çalışma temposunu ne kadar özlediğimi farkettim... İyi varsınız..

    YanıtlaSil
  11. orda bir köy var uzakta...
    Hey millet, çok iyi biliyorum ki orada yine güzel şeylere imza atıyorsunuzdur.Kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
  12. günümüz yoğun, önceden belirlenmiş gruplar çalışmaya geç saatlere kadar devam ediyor

    YanıtlaSil
  13. yine heves yine heyecan,cepleri doldurmak,gönüllü olarak sabah 4 lere kadar oturmak...

    YanıtlaSil
  14. iyi ki buradayım yenilenmek ümüdiyle

    YanıtlaSil
  15. 2. günü yorumlayalım
    bugün fatih projesi ile ilgili sahada karşılaşılan problemleri tartışarak başladık sahanın sesini dinlemek çok önemli bu idareyi başarıya taşıyacaktır. sonrasında bakanlıkta fatih projesi grup başkanı geldi kendisi proje ile ilgili bilgiler verdi kendisini projeye inanmış çok gayretli ve heyecanlı gördük bu heyecanı bizlere de aşılamaya çalıştı. başarılı olduğunu söyleyebilirim en azından kendi açımdan.
    öğleden sonra ayder yaylasını gezdik hakikaten buralar tabiat harikası yerler
    akşam ise toplantı vardı. 81 il formatörü ile işbirliği ve eş güdüm konusunu değerlendirdik. o da çok heyecanlı ve hareketli bir toplantı oldu inşaallah sonu iyi olur.

    YanıtlaSil
  16. İlk günde tamamlayıcı olmayı, gönüllülüğün önemi farkında oluşluğun önemini değer verdiğin ölçüde değerli olabileceğini bir kez daha tekrar ettik. FATİH Projesi Kapsamında Alınacak Donanımın Eğitim Sistemi içinde Etkin Kullanımının önemini Okul Teknoloji Planı ile kişisel Çalışma Planının Gözden Geçirilmesi ile sona erdi. Yarına daha bir istekle buluşmak dileğimle

    YanıtlaSil
  17. İlk gün bizlerle tecrübelerini paylaşan arakadaşlara teşekkür ediyoruz. Bir ekip ruhu içerisinde daha güzel günlere ulaşacağımız inancı içeirisinde ilk günü sonlardırdık. İkinci gün paylaşımlarda bulunmak üzere...

    YanıtlaSil
  18. 2.gün okul teknoloji planı seçimini grubumuzla gerçekleştirdik. Liderlik forumu -Fatih projesi mevcut durum ve ilerleyen sürecdeki değişimler üzerinde görüşler ve öneriler belirtildi.

    YanıtlaSil
  19. İkinci günde iletişim ve insanları inandırmanın önemini yaptığımız işin kalitesini ve objektif değerlendirmenin hedefi yakalamaktaki önemini öğrenerek cok zevkli geçmiştir. Esenleklikler dilerim...

    YanıtlaSil
  20. Birinci gün arkadaşların yaptıkları çalışmaları ve karşılaştıkları sorunlardaki çözümleri bizlere ipüçları verdi. İkinci gün ise il koordinatörleri ile yapılan toplantı güne damgasini vurdu.

    YanıtlaSil
  21. Hıfzı Bey, Epey zamandır görüşemedik. Ama sizi özlediğimi söylüyorum. Selam ve hürmetle...

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşlar hepinize Amasya'dan Selamlar!
    2012 yılında 4.kursumuza başlamız bulunuyoruz.Bu gün çok verimli bir gün oldu.Arkadaşlarla güzel şeyler paylaştık.Sabah başlayan kursumuzun akşam olup bittiğinde her kesin gün sonunda birşeyler yapmanın mutluluğu içinde olduklarını gördük.Hep birlikte sevindik.Arkadaşların teknolojik araçlar kullanarak öğretimin öğrencilerde de ilgi ve isteğin yüksek olacağı düşüncesi oluştu.

    Çok değerli yol arkadaşlarım
    Amasya'da da sizler gibi eğitime gönül vermiş lider yöneticiler oluşturabilmek, o blincin oluşmasını sağlamak adına yaşananlar çok güzeldi.Yorulmak ve sonunda yaptığı işten grur duymak o çok daha güzel.....Hepimize ve hepinize kolaylıklar diliyor sizleri yanıbaşımızda hissediyoruz.Amasya'dan arkadaşlarınız İsmail Erdoğan ve Mustafa Acar

    YanıtlaSil

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews